Tuesday, October 29, 2013

Pos Malaysia ni memang celaka kadang-kadang.

" insyaAllah, kalau pos pakai udara ni dalam masa seminggu sampai la (sampai jepun) "

Itu ayat biasa la kakitangan pejabat pos yang cakap. Ouh kalau guna udara ni dalam seminggu aje ye? Tapi setakat ni la... selama aku hantar barang dari Malaysia pakai pos udara, selalunya tak pernah sampai kurang dari seminggu. Kebiasaan hampir 2 minggu. Bila check tracking number dekat dieorang punya website, seminggu selepas membuat pembayaran, barang tu masih lagi Kuala Lumpur. What the hell. Aku tak bayar beratus-ratus untuk menunggu sampai berminggu weyh. Jangan lah munafik sangat. Janji lain buat lain.

 Yang peliknya..  bila barang tu sampai aje di Jepun ni, dalam masa sehari dua je.. barang yang di pos dari Malaysia tu terus sampai ke tangan aku. Satu lagi... kalau aku pos barang dari Jepun ke Malaysia. Paling lama seminggu. Paling laju 3 hari. Kau bayangkan laju mana kerja dieorang. Bukanlah sengaja nak bandingkan, tapi disebabkan bayarannya pun macam lebih kurang je, sama mahal, sepatutnya servisnya sepatutnya sama lah. Tak kira lah ada cuti umum apa2.. barang selalu sampai tak akan lebih dari seminggu. Tapi Pos Malaysia ni... haish. Bayar dah mahal, kerja macam haram. Ibarat upah orang yang tak pandai bancuh simen untuk buatkan kita sebijik banglo. 


13 comments:

  1. Faham sangat .....




    Nong andy

    ReplyDelete
  2. setuju !! patutnya, cuti am ke khas ke barang kenalah hantar jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... ini bayar untuk penghantaran seminggu, tapi kena menunggu berminggu-minggu.

      Delete
  3. haha biasa la pos malaysia tu huhuu

    ReplyDelete
  4. nothing much we can do .... berserah je la

    ReplyDelete
  5. Itu baru janji pejabat pos malaysia..belum tgk janji ktm lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ktm lagu mana? haha.. berzaman da x naik ktm

      Delete
  6. ada dengar tak dorg kantoi guna gambar orang without proper permission untuk buat stamp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpulak.. tp kalau kes pos brg, then brg tak sampai, hilang tu selalu la dengar.

      Delete
  7. Memang lahanat laaa, aq da byk dengar org kutuk pos 'laju' ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...