Wednesday, January 8, 2014

jepun, masa, kibishii

Aku tengah rendam mee segera yang aku beli kat koperasi td. Then ade la senior jepun sorang ni pun makan mee segera jugak. Tak lama lepas tu, aku pun terus la bukak .. start nak makan. Pastu dia nih tanya.. "weh, kejap giler. tak sampai lagi 3 minit "... aku macam ternganga tanpa kata. haha. Rilek la wei..mee segera je pun. Takkan nak rendam mee segera aje pun. huishhh..  kibishii sungguh. 

kibishii = tegas 

11 comments:

  1. nnt mee kembang sangat, tak sedap pulak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tapi dieorg timing kot. nak tepat2 3minit.. -.-'

      Delete
  2. Memang kena ikut betul2 eh berapa min ? selama ni makan je tak tunggu masa. Mula2 usha kuah lepas tu usik megi sikit-sikit, lama-lama habis. haha. Masa rendam lagi lama dr masa makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, asal lembut2 skit tu.. telan aje la

      Delete
  3. haku kalau bab mee segera ni...memang oishiiii!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. best. tapi lg best kalau makan maggi org. haha

      Delete
  5. aku x reti nak tunggu lama2...hihi

    ReplyDelete
  6. ok. mee segera je pun...

    aku suke keras-keras mee...

    aku pun akan kurangkan dr 3 minit selalunya...

    hahaha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...