Wednesday, January 9, 2013

perlu ke jadi anon?

 Salam readers yg disayangi selalu. cewah..  aku ni baca macam-macam blog, dan aku suka juga bace blog2 politik. Apa? pelajar tak patut berpolitik? Kenapa? sebab aku ditaja da aku perlu menurut perintah? gitu? Abes tu.... engkau yg ditaja oksigen free seumur hidup ni, kenapa tak ikut perintah dari Pemerintah Number One? Takkanlah, bila dah abes grad... then baru boleh untuk kami2 pelajar ni tahu tentang politik negara sendiri? Kalaulah itu ajarannya, tak mustahil lah ramai cendikiawan yang bijak pandai sekalipun tetap menjadi lembu bodoh sesuatu Parti Politik, kerana langsung tak tahu...apa tujuan , apa yg hendak dijuangkan.

 Aku nak bagi tahu ni.... bila kita komen tentang sesuatu perkara, tak bermakna kita anti..atau ada rasa dalam hati "pergi mati lah kau " tu. Tapi benda yang salah itu salah...benda yang benar itu benar. Dalam dunia ni macam tu lah kalau nak masuk syurga. Perihal memberi pendapat... damn, kau tak perlu takut... dan buanglah ego dalam diri tu. Kau tak perlu jadi anon pun..sebab aku nampak banyak sangat yang akan jadi anon kalau ke blog2 politik. Pulak tu, ada yang komen memang hanya nak menang. Ok la, kau hero.Tapi I'm sure yang kau ni takde "kote". Tahu apa itu "kote"?

 Bagi aku, yang jadi anon ni....golongan yg "penakut"..takut kena serang balik,dan takut kalau pendapat yg dilontarkan itu ditangkis dan xde idea untuk membalas, tak mahu malu kemudian hari, dan mungkin tak mahu di cop oleh orang lain. Kalau yakin,betul kau rasa apa yang kau nak cakap, cakap. Kalau rasa samar2 pun, cakap. Barulah kau tahu,kedudukan kau tu dimana. Alah, nih bukan part politik je...sifirnye senang. Sifirnya sama seperti kau mahu confess rasa cinta kau pada seseorang. Sepuluh tahun kau jadi secret admire, sepuluh tahun kau tak tahu kedudukan kau dimana. oyeah... kotor sikit entry aku kali ni. haha

"Buat apa nak malu. Buat apa nak takut. "

10 comments:

 1. btulllllllllllllll! Na sokong..dah pepoyo Na cmmnt mcm bagus tapi penalot..awk Na pernah kena..tapi Na delete cmmnt dye..sampai 1 tahap dye dah penat ..now dye dah senyap..mati dah kot (ee tak baik doa mcm tu Na)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hahaha.. mungkin dia xde duit nak buat internet dah agaknya.huahaha.jahat gilerXD

   Delete
 2. Ayah Dezee UMNO..mak Dezee ADIL..Dezee? Duk tengok bagaimana mereka hidup bersama dan melengkapi antara satu sama lain..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha elok la tu. Buat style jepun...kecoh politik dalam masa sebulan nak pilihan raya je udah la. Ini kita, malaysia.. 24jam politik.

   Delete
 3. errr....sy belum pernah jadi anon.
  macho tak anon tu?

  ekeke

  ReplyDelete
 4. Aku setuju, anon tu pengecut yg amat.

  ReplyDelete
 5. Yong..

  aku jadi anon ni sebab aku malas nak log in... bukan penakut tau hehe


  -Nong Andy-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha..jangan terasa nong.Anon yg sy maksudkan nih lebih kepada anon yang keyboard warrior tu

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...