Monday, August 12, 2013

nak rendang daging je. duit raya tak mau.

 Salam readers, and happy raya day untuk semua yang menyambut..Bagi yang tak menyambut, jangan malu-malu ke open house mana-mana. Makan sampai boyot ye.

  Haih, dah berape hari dah beraya... rendang pun tak merasa lagi. Damn.... serius raya tahun nih rasa macam loneleyhh kaw-kaw. Mana tak nye, bebudak lain semua dah caw... yang tggl berapa kerat je, pulak tu semua jantan... pandai mengidam aje la, nk buat malas. haha... Naseb baiklah minta awal2 family hantarkan biskut raya. haha.. tak lah sedih sangat ye dak?ade la 0.1% feel raya tu.

 Tapi ceritanya sekarang, lepas je sembahyang raya tu, makan-makan sikit, aku terus ke pejabat imegresen..ade urusan perlu disetelkan (kononnya). Boleh je pergi hari lain, tapi kerana nak buangkan rasa "sepi" dalam hati tu... aku pun buat-buat lah sibuk.haha.... bila sampai rumah, jumpe junior. Mereka pun sama.. keluar jalan-jalan kat 2,3 buah shoping complex. Mungkin sebab kebiasaan hari raya kita semua pergi ziarah-menziarah rumah saudara mara, jiran-jiran.. so bila duduk diam tu, rasa serba tak kena lah.. haha. Tapi ok lah, ade jugak teman nak bertakbir raya tu.. keh2.  pengalaman semua ni. pengalaman.

 Bagi yang beraya di Malaysia tu, bersyukur la. Nikmati nikmat tu sementara ada. Bunyi mercun... bunyi meriam... bunyi kena marah dengan mak sebab tak tolong dia kat dapur tapi kita gi main mercun.. dan lain-lain.. ok la, selamat hari raya. Maaf kalau ada reader(s) yang pernah terkecil hati ke dengan gaya penulisan kitew ni. Jemput la datang lagi. haha


12 comments:

  1. alaa sian. awat tak habaq? klu tak, hantaq pi dah seikat ketupat palas..rebus sendiri la. hehe

    selamat hari raya, maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  2. Heeee... dulu kena marah mak sebab tak tolong.. tarik muka.. sekarang moment tu juga yg terasa manis kan..kan..kan..

    ReplyDelete
  3. Yong.aku suka ayat ko yg last tu.slmt hari raya yong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya dezee :D.. xlama dah tuuuu...

      Delete
  4. kalau nak, saya boleh hantar pakai kapal. Hihihi. Happy Eid !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kalau mcm tu, nak duit raya skali lah.

      Delete
  5. Ala sayunye.. jgn sedih2. insyaAllah panjang umur ada rezekinya raya kat msia. Salam Aidilfitri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. insyaAllah. salam aidilfitri jugak Hara.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...