Tuesday, September 24, 2013

kisah dayus dan pakcik.

 Dulu masa kecik-kecik, mak ayah hantar pergi sekolah.. suruh belajar sungguh-sungguh Bahasa Melayu, Pendidikan Agama dan macam-macam subjek lagi. Tapi terbukti lah... sia-sia. Kalau dah kawen pun masih tak tahu apa itu maksud dayus. Dayus ni.... memang la tepat penggunaannya pada lelaki. Tetapi, bukannya lelaki yang langsung tak ada kaitan pertalian darah dengan kau tuh. Kalau guard yang kawen dengan kau pun tidak.. bapak kau pun tidak... Penggunaan "DAYUS" tu salah. Itu lah, malas sangat nak belajar Bahasa Melayu sungguh-sungguh . Kan dah terserlah kebodohan sejati yang terpendam tu. Aku tahu, ramai lagi perempuan yang jenis gatal mulut suka-suka hati duk cakap lelaki itu ini dayus.. sedangkan penggunaan langsung terpesong.

 Untuk kes bini mat yo ni... perempuan tu memang tak patut la kot nak provoke pakcik guard tu. Siapa yang salah, tak tahu lah kan.. sbb video sekerat je. Dah la guna perkataan tak tepat.. buat malu ja weyhhh..  Malu Mat yo.




10 comments:

  1. Hahaha..kau memang sayangkan malaysia yong.update je kau ea.

    ReplyDelete
  2. hahaha... kisah ini boleh jadi kisah paling hot utk tahun 2013 ni selain kisah "listen listen listen"

    ReplyDelete
  3. kui3..
    aa padan muka kan!
    Ayat tu kena kt batang hidung dia balik.

    ReplyDelete
  4. Hahaha... sian matyo... terDayus.

    ReplyDelete
  5. haha aku setuju dengan nong andy, kesian mat didayuskan bininya!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...