Saturday, December 21, 2013

tips pakaian untuk melancong ke jepun time winter.

 Salam readers. Disebabkan baru balik berjalan, dan mata masih segar... aku nak share skit la tips kalau nak datang  melancong ke negara sejuk time2 winter ni. First..tak payah habiskan duit banyak-banyak beli baju tebal kat Malaysia. Kalau nak beli pun, beli sarung tangan ,mafla, atau baju heattech uniqlo tu je. Memadai dengan hanya sweater biasa. Bukan sebab winter tu tak sejuk. Sejuk giler kot. Tapi di Malaysia , rata-rata pakaian yang dijual tu memang jenis yang berjenama lah kan. So, konfem mahal. Plus, kita tak tahu negara yang kita nak pergi nanti tu sejuk macam mana. Sejuk sangat ke... atau gila vavi punya sejuk ke... kan. Aku before datang dulu pun beli jugak.. harga rm200. Hah.. sanggup beli. Last2, bila sampai sini... pakai dalam 2,3 kali je sebab tebal giler. Besar gedabak pulak tu. Plus.. design baju tu macam dah 5thun kebelakang dah. Tapi dekat mesia mana lah kita tahu design baru ke design lama kan... salesgirl tu pulak cucuk2 je.. last2 beli je la. takut sejuk kat sana. Senior2 aku yang paling tua pun tak pakai baju lagu tuh.
 kalau korang datang melancong.. mesti lah nak kelihatan hensem dan lawa kan? So, beli aje kat jepun tu terus. Trust me, harga tak beza mana pun. Kalau bernasib baik, boleh dapat lagi murah, design baru,dan lagi selesa. Dan di sini ada butik under uniqlo , GU namanya.. barang2 lagi murah. Cuma kualiti tu 80% je la dari uniqlo. Ok lah tu kan.. itu yang ada jenama. Kalau mahu yang cikai2 lagi, boleh je cari di mall biasa. boleh je dpt harga dalam tak sampai rm90~150. kan da jimat tu..

8 comments:

  1. Oh... gitu ya. Fren of fren habiskan almot thousand utk beli baju sejuk time dia nak g korea.. memang mahal gila kalau kat malaysia ni...

    Tau tau around rm200 jer boleh dapat? Hurm... bagus tip ni.. walaupun akak now xde la nak gi jepung ke apa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah... lagi2 kalau ade Jualan akhir/awal tahun. Berganda-ganda lagi murah harganya

      Delete
  2. Aku dh tau dari awal lagi.walaupun passport xder lg..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. alah nak buat passport tak mahal pun. jemput le dtg sini.

      Delete
  3. yup, kat mesia mahal, semua mahal..hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...