Wednesday, July 24, 2013

The exploited

  Aku nak bagi tahu sikit la kat semua adik manis-adik manis, akak manis- akak manis, abang hensem-abang hensem sekalian. Dunia sekarang ni , you all tak yah belajar sungguh-sungguh dah. Tak payah usaha sungguh-sungguh dah kalau nak kaya. I ni nak cerita idea I je ni. You all nak ikut, ikut la.... Haaaaa. Senang je nak jadi kaya sekarang ni. You see... sekeliling you tu, banyak manusia yang tak pakai sangat akal dia tu. Banyak yang malas-malas. Semua nak segera. So, you kena keluarkan usaha sikit je. Secoet je usahanya... nak?

 Okke ini ideanya... you all, pergi ambil kelapa ke... jajan ke..... baju-baju yang dah tak nak guna ke... burger bakar yang tak abis makan untuk sahur semalam ke.. kan. Then, letak depan muka you... lagi dekat lagi bagus lah... You zikir la. Baca 3 qul ka... khatam 30juzuk lagi bagus. Then , pergi jual dekat pasar. Buat la... adenya orang beli. You bleh jadi usahawan berjaya ni. Kalau you nak lagi cepat kaya, buat la iklan kat majalah - majalah wanita ke... mangga ke.. kan? konfem laris punya lah.  Nanti bila dah kaya, boleh la jual kat oversea... kat Jepun ke, Italy ke, Jamaica ke...

  Don't worry.Ramai lagi manusia yang tak pakai akal dan berjaya macam you. Mereka semua tak guna agama lagi untuk kaya. Mereka guna kudrat sendiri, dan berdoa je. Anda masih berpeluang untuk jadi orang "ALIM EKSPRESS", dan kaya. Come on bebeh.



8 comments:

  1. Replies
    1. hurmm... susah tu, kena pergi thai. buat plastic surgery

      Delete
  2. amboi makan dalam ni kannn....:)

    ReplyDelete
  3. usaha masing2 untuk berjaya..ada jalan mudah, ada jalan susah tapi ingat susah2 dahulu senang2 kemudian. kan ? belajar tinggi mana kalau 'belajar' jer pun but zero akan tetap zero.. yedok ?

    btw, thankyou follow saya =)

    ReplyDelete
  4. Hari tu cerpen penuh tersirat..

    Sekarang cerita penuh tersurat

    Apa pun nampaknya mcm geram tu masih tak hilang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerpen kah? hehe... xde ape la nong. tak geram2 pun ni.hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...