Thursday, February 16, 2012

tolong ( khas untuk melayu )

tengok video di bawah ini
tolong
tolong prihatin tentang saudara mara kita
aku tak tahu
di tempat aku sendiri pun
setakat mana yang aku boleh bantu

masalah ini , bukan kecil
Tapi sangat besar
ini saudara kita 
aku rasa macam something tak kena
sebab ramai orang sibuk kecoh pasal perkara yg tak perlu
valentine?
neelofa?
budak pavillion?
minyak,gula naik?
politik?
nihhh
pasal masa depan kita
berapa ramai yang kesah?
berapa ramai?

berapa ramai?

Malaysia mungkin takkan terjadi perkara sebegini
Tetapi mungkin hanya "mungkin"
kita tak tahu

mampukah anda akan kemungkinan itu?
mampu?

aku cuma terdetik malam ni
apa yang mampu aku buat?
hanya fikir then buang saja?
hanya menaip saja?
hanya jadikan topik berbual saja?
hanya jadikan point-point dalam karangan saja?
hanya mampu menderma saja?
hanya mampu berdoa saja?
berjuang sama?
mampu?

gelak-gelak jugak
jangan lupa 
agenda saudara kita

video

mesti orang pelik,kenapa aku suka mention "melayu"
sebabnya satu saja
melayu itu sendiri dah membawa muslim
dan golongan ini nampak sangat tidak sedar.
sekian

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...